Monday, December 9, 2013

iPhone 6: Functii uimitoare, specificatii si data posibila a lansarii

Apple pregateste deja noul iPhone 6, iar zvonurile legate de acest smartphone se inmultesc. Insa o posibila functie ar putea consemna un pas inainte si un progres tehnologic pentru compania americana. Publicatia Value Walk arata ca noul telefon ar putea primi o noua denumire, asa cum s-a intamplat si in cazul noii tablete iPad, care a fost botezata "Air".
Tehnic vorbind, el nu va fi a sasea generatie de iPhone, ci a noua, fiind succesorul terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C, lansate in acest an. Mai mult, potrivit unor zvonuri, smartphone-ul ar putea aparea pe piata in primul trimestru din 2014, pentru a concura direct cu Samsung Galaxy S5.

Insa exista speculatii conform carora lansarea ar urma sa aiba loc undeva in vara anului viitor, data care corespunde cu traditia urmata de Apple in ultimii trei ani. De asemenea, multi sustin ca iPhone 6 va fi prezentat odata cu noul sistem de operare iOS 8.

Analistii se asteapta la un ecran mai mare

Cu aproape un an in urma, analistul Peter Misek de la firma de cercetare Jeffries a mentionat ca Apple va lansa in 2014 un telefon cu un ecran mai mare decat cel clasic, de 4 inchi, arata sursa citata. Similar, publicatia Wall Street Journal sustinea intr-un articol din luna septembrie ca pentru iPhone 6 ar fi testat fie un display de 4,8 inchi, la fel ca cel regasit la Samsung Galaxy Note 3, fie chiar mai mare, de maximum 6 inchi.

NPD Display arata ca Apple va lansa doua smartphone-uri in 2014, iar ecranele lor vor avea dimensiuni diferite. Un alt zvon arata ca rezolutia display-ului va fi de 1.920 x 1.080 de pixeli.

O functie de recunoastere faciala?

Publicatia The Epoch Times a strans mai multe zvonuri conform carora Apple a castigat un brevet de inventie care va permite utilizatorului sa controleze dispozitivul folosind recunoasterea faciala si detectarea unor gesturi. Astfel, prin aceste functii, telefonul va putea fi deblocat, iar unele aplicatii vor putea fi activate/dezactivate.

O tehnologie similara este incorporata si in telefoanele Galaxy de la Samsung, iar consolele de jocuri PlayStation 4 de la Sony si Xbox One de la Microsoft folosesc recunoasterea faciala pentru deblocarea dispozitivului. Insa Apple va duce totul la un nou nivel.

Astfel, potrivit Venture Beat, brevetul de inventie arata ca exista trei sisteme, care includ "o aplicatie ce va recunoaste chipurile, alta care le va identifica in mod individual si una care va permite activarea sau dezactivarea unor functii prin simple gesturi ale fetei", arata sursa citata.

Mai mult, Bloomberg News a mentionat luna trecuta ca noile modele de iPhone-uri vor avea ecrane de sticla, indoite spre margini, cu senzori tactili mult mai performanti. De asemenea, revista Forbes a mentionat de curand ca cititorul de amprente, integrat pentru prima data la iPhone 5S, va fi realizat din safir.

No comments:

Post a Comment