Wednesday, March 5, 2014

iPhone 6 – Data de lansare, Caracteristici si Specificatii

Iata care sunt cele mai recente zvonuri despre smartphone-ul iPhone 6 (data de lansare, specificatiile si caracteristici). Apple nu pare sa fie in cele mai bune situatii, chiar acum cand vine vorba de smartphone, nu are cel mai rapid procesor, nici ecran mai mare si rezolutie mai buna pentru telefoanele sale. Daca veti compara iPhone 5 cu HTC One, Sony Xperia Z si Samsung Galaxy S4, majoritatea cumparatorilor vor ajunge la concluzia ca iPhone-ul ar putea fi un pic in spate in acest moment.Apple nu a stat degeaba, compania americana a lucrat destul de mult pentru noile componente hardware si software, in scopul de a recastiga pozitia pe care a avut-o pe piata. Urmatorul smartphone care va fi eliberat de compania americana va fi iPhone 5S, o versiune imbunatatita a smartphone-ului curent, iPhone 5. Dupa eliberarea acestuia vom putea vedea noul iPhone 6.
iphone-6-300x255
Aveti mai jos o lista detaliata de stiri despre Apple iPhone 6, desi caracteristicile sale seamana foarte mult cu cele ale smartphone-ului Apple iPhone 5S. Ar putea fi o alternativa pentru Apple sa sara peste smartphone-ul iPhone 5S si sa lanseze direct noul iPhone 6. Dar, indiferent de nume, noul telefon, care va fi lansat va trebui sa aiba o tehnologie de top, in scopul de a face produsul dorit pe piata din nou.

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

Data de lansare pentru iPhone 6

In prima luna a anului, lucrurile au fost un pic neclare despre data de lansare si am stiut foarte putine detalii despre smartphone. Deci, foarte multe zvonuri au existat de atunci, care in mod evident au fost gresite. Si chiar acum, ca ne apropiem de toamna este inca foarte greu de stabilit o data exacta pentru lansarea smartphone-ului. Dar, cu ajutorul a cateva indicii am putea fi capabili pentru a face o data posibila.

In primul rand, in cazul in care Apple va continua “v” sau obisnuit, acest lucru ar insemna ca dupa iPhone 5 ar urma sa se lanseze intr-un timp destul de scurt iPhone 5S. Apple lanseaza, de obicei, o noua generatie de smartphone intr-un an, iar in scurt timp se elibereaza o versiune imbunatatita a acestui telefon, eventual compania pastreaza si design-ul telefonului anterior.

Un alt motiv pentru care am putea crede ca o eliberare va fi posibila in aceasta toamna este declaratia facuta de Tim Cook. El a spus ca echipele companiei lucreaza din greu la hardware, software si servicii, în scopul de a le introduce in aceasta toamna.

Ceea ce stim sigur este ca iOS 7 va fi lansat in toamna, astfel incat este de asteptat ca iPhone 5S, iPad 5 si iPad Mini 2 sa fie lansate in aceeasi perioada. CEO-ul companiei Apple a spus ca va intra in mai multe detalii cu privire la acest subiect in octombrie. Deci, cel mai bun zvon de pana acum ar fi ca iPhone 5S va fi eliberat la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie. Astfel, iPhone 6 ar putea fi eliberat in 2014.

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

De obicei, Apple lanseaza un nou produs dupa un an de cand a fost lansat ultimul. Dar sunt multe zvonuri, care spun ca de data aceasta, lansarea nu va dura atat de mult timp. Conform zvonurilor larg raspandite, iPhone 6 va avea un ecran mai mare, iar acest lucru ii va permite companiei americane sa vanda in acelasi timp atat iPhone 5S, cat si noul iPhone 6. Deci, acest lucru ar putea insemna ca Apple este dispus sa invete ceva de la Samsung si sa foloseasca aceeasi strategie pe care compania sud-coreeana a folosit-o cu lansarea smartphone-ului Galaxy S4 si sa elibereze la scurt timp dupa lansare un Galaxy S4 Mini.

Ecran iPhone 6

Apple este destul de renumit pentru ecranele sale de calitate superioara, astfel incat ceea ce toata lumea vrea sa stie este ceea ce va fi nou in acest domeniu pentru corporatia americana. iPhone 6 va fi destul de asemanator cu iPhone 5S, atunci putem presupune ca va avea ecranul cu aceeasi dimensiune si rezolutie ca iPhone 5.

Primii care au optat pentru ecrane mai mare in modul Full HD au fost Samsung, Sony si HTC. Si stim ca nu a fost niciodata intentia companiei americane de a veni cu acelasi dispozitiv ca si concurentii sai, ci cu ceva care va stabili o tendinta proprie. Dar cum cererea pentru ecrane mari a fost destul de mare, Aple nu a putut ignora pur si simplu ceea ce este important pentru public ca sa nu urmeze tendintele. Deci, sansele ca iPhone 6 sa vina cu un ecran mai mare sunt destul de mari. Insa, ecranul va trebui sa fie Retina si sa foloseasca o tehnologie care va permite vizualizare normala de la distanta.

Majoritatea zvonuri spun ca iPhone 6 va avea un ecran de 4,8 inci. Care este destul de asemanator cu Samsung Galaxy S4 si HTC One, deci nu suntem prea siguri ca acest lucru va fi alegerea exacta. Dar avand in vedere ca acesta va alege o optiune similara, aceast lucru ar insemna ca s-ar putea muta la rezolutie Full HD.

Dar Apple nu a facut smartphone-uri cu ecran mare inainte de schimbare, iar acest lucru ar putea fi considerat bun pentru companie si, de asemenea, sa tina pasul cu concurenta acerba. Dar conducerea a facut in prealabil o declaratie care pare sa nege aceste speculatii. Tim Cook a spune ca, din propria sa perspectiva iPhone 5 are cel mai bun ecran disponibil pe piata in acest moment si care a fost intotdeauna un obiectiv pentru companie, pentru a crea cele mai bune display-uri pentru clientii lor.

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

Tim Cook a mai declarat ca a fost constient de faptul ca unii clienti apreciaza smartphone-urile cu ecran mare, dar ca exista altii care considera ca rezolutia, calitatea, luminozitate, reflexia, longevitatea ecranului, consumul de energie, compatibilitate cu mai multe aplicatii si portabilitate sunt mai importante decat un ecran mare. El a mai adaugat si faptul ca nu conteaza daca concurentii lor aprigi au optat pentru schimbare, pentru a fi in masura sa elibereze smartphone-uri cu ecrane mai mari, ei nu ar opta pentru acelasi lucru. Insa, acest lucru deja se intampla.

Ce vrea Tim Cook de fapt sa spuna despre Apple, este ca societatea nu va fi de acord sa livreze un iPhone cu un ecran mai mare, pana cand va fi capabil sa netezi indeplineasca toate compromisurile. Deci, ce ar putea face in schimb, ar fi sa realizeze un ecran mai subtire facand astfel telefoanele sa fie usoare. Acest lucru ar fi un plus pentru companie.

Dar Apple ia inca in considerare pentru display tehnologia Sharp IGZO, acest ecran pare a fi cea mai potrivita varianta. Tehnologia a fost demonstrata la Consumer Electronics Show 2013 si a aratat cum ecranele cu Sharp IGZO pot utiliza mai putina energie si sa fie, de asemenea, considerate mai subtiri.

Detectarea privirii

Stim cu totii ce inseamna un ecran mai mare. In afara de beneficiile evidente vin si dezavantajele care sunt aproape intotdeauna legate de viata bateriei. Dupa cum probabil stiti, bateria telefonului se descarca mai repede si din cauza display-ului mare. Anumite zvonuri spun ca Apple ar putea sa foloseasca pentru iPhone 6 o tehnologie de detectare a privirii. Acest tip de tehnologie este utilizata de telefon, in scopul de a determina daca vreti sa cautati in telefon sau nu, si de a economisi energie in acest fel. Apple pare a fi aflat cum functioneaza aceasta noua tehnologie si intentioneaza sa o foloseasca cat mai repede.

iOS 7

Cand iOS a fost lansat, publicul a fost incredibil de entuziasmat cu privire la modul original si usor de utilizat. Dar acum, sistemul de operare pare a fi un pic invechit, iar fiecare update nu a reusit sa aduca prospetimea de care avea nevoie si aproape parea ca nu au vrut sa schimbe interfata.Ultimul, iOS 6 a fost mult criticat, in special pentru hartile Apple, care au inlocuit Google Maps folosit pe iOS 5, acesta parea sa fie chiar mai rau decat predecesorul.

Dar de data asta, vom sti exact la ce sa ne asteptam, astfel incat numai este nevoie sa se raspandeasca zvonuri. iOS 7 a fost lansat de Apple pentru public la World Wide Developers Conference (WWDC), in iunie 2013. Sistemul a fost proiectat de Jony Ive si este prima data cand putem spune ca acesta este complet nou. Interfata precum si icoanele au fost schimbate spre surprinderea tuturor.

Noile caracteristici sunt, de asemenea, interesante. In primul rand, va avea un centru de control care ii va permite utilizatorului sa acceseze cele mai comune setari, totul printr-un swipe-up (swipe-up = sa tragi cu degetu in sus). Exista, de asemenea, functia Today in centrul de notificari si AirDrop. Airdrop se poate dovedi a fi foarte utila, deoarece le permite utilizatorilor sa transfere fisiere prin WiFi.

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

iOS 7 va fi lansat in toamna pe iPhone 5, dar exista, de asemenea, zvonuri ca o versiune actualizata a acestui sistem de operare va fi disponibila pentru iPhone 6. Se zvoneste ca versiunea actualizata a sistemului de operare va fi dotata cu un chip NFC, care va permite o noua aplicatie de plata.

Camera iPhone 6

Si acum ajungem la partea cu adevarat interesanta, camera de pe iPhone 6. Stim acum ca oamenii, în general, masoara performanta smartphone-ului in functie de calitatea camerei sale. Apple este destul de in spate la acest capitol, dupa ce camera foto nu a fost actualizata de mult timp. Dar se spune ca a depus mult efort in ultima vreme, iar noul aparat de fotografiat ar trebui la fel de bun ca si camerele actuale existente pe Samsung Galaxy S4 si HTC One.

Faimoasul site MacRumours a anuntat ca iPhone 5S va avea un senzor de 12 megapixeli. Ar fi destul de impresionant ca iPhone 5 are doar 8 megapixeli. Dar rezolutia mai mare a senzorului poate cauza probleme de zgomot. Desigur, Apple a gandit o strategie pentru a rezolva problema “mai multa-lumina-per-pixel”. Una dintre solutiile ar fi o lentila cu diafragma mai rapida. Actualul iPhone 5 are o diafragma de f/2.4. Pentru noul senzor un obiectiv de f/2.2 sau f/2.0 ar trebui sa fie suficient.

Stocarea interna

Cand vine vorba de spatiul de stocare, capacitatea maxima de pana acum a fost de 64 GB. Ar fi foarte interesant sa vedem pe noul iPhone 6 un spatiu de stocare cu 128 GB. Iar din moment ce deja stim ca Apple a introdus in iPad 4 o capacitate de 128 GB, nu ar trebui sa constituie o problema si putem spera ca iPhone 6 va avea aceeasi capacitate de stocare ca si iPad 4.

Noul model de iPad are o capacitate dubla fata de predecesorul sau, care avea doar 64 GB. Daca iPhone 6 va avea o capacitate de 128 GB ar fi capabil sa aiba mai mult spatiu pentru fisiere de dimensiuni mari, care ar putea fi folosite de exemplu in productia de muzica, pentru o fotografie sau editare video.

NFC si senzorul de amprenta digitala

Tehnologia NFC permite smartphone-urilor sa stabileasca o comunicare radio intre ele, pur si simplu aducandu-le impreuna nu mai mult de cativa centimetri distanta. Aceasta tehnologie este acum prezenta in cele mai multe telefoane Android. Apple vrea noua aplicatie Passbook care este utilizata pentru stocarea biletelor, cupoanelor si cardurilor de magazin, iar aceasta noua tehnologie s-ar potrivi de minune cu planurile sale. Daca doriti sa faceti o plata cu smartphone-ul veti avea nevoie de NFC.

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

De asemenea, exista zvonuri despre integrarea senzorului de amprenta digitala, care ar trebui sa fie folosita mai ales pentru a asigura tranzactii. Tehnologia utilizata in citirea de carduri este deja pe piata si destul de populara in Marea Britanie.

Procesor iPhone 6

Nici despre procesorul iPhone 6 nu stim mare lucru, insa putem face cateva speculatii despre aceasta. Ceea ce stim este ceea ce a fost lansat cu iPhone 5, procesorul este un dual-core Apple A6. Deci, am putea spune ca procesorul cel mai asteptat ar trebui sa fie un quad-core Apple A7, folosind nuclee ARM Cortex A15.

No comments:

Post a Comment