Monday, April 28, 2014

Apple reinventeaza telefonul! Viitorul iPhone nu va semana cu nimic din ce ai vazut pana acum!

apple-reinventeaza-telefonul-viitorul-iphone-nu-va-semana-cu-nimic-din-ce-ai-vazut-pana-acum_size1

Adio Retina display, Super AMOLED, UltraHD sau Samsung Galaxy Note cu ecran si pe laterale! Uitati de toate display-urile de pana acum! Pentru ca vor parea invechite in comparatie cu ce pregateste Apple pentru un viitor iPhone! Compania din Cupertino a inregistrat recent un patent pentru un telefon capabil sa creeze holograme interactive.

Patentul a fost depus pe 24 aprilie si detaliaza in linii mari planurile pe care Apple le are pentru viitorul iPhone. Cu siguranta, nu il vom vedea in realitate decat peste cativa ani, asta in scenariul cel mai optimist. Deci nu va asteptati ca iPhone 6 sa fie cel ales! Dar chiar si asa, ar reprezenta un pas urias in evolutia smartphone-urilor. Viitorul iPhone holografic ar putea arata precum conceptul din filmuletul de mai jos:


Sistemul propus de apple ar fi “capabil sa proiecteze in aer imagini tridimensionale interactive. Hologramele ar putea fi folosite pentru a reda imagini in principal, dar pot include si elemente capabile sa creeze structuri 3D, cu ajutorul proiectiei laser. Aceasta ar crea imaginea cu ajutorul unui cristal non-linear sau a unui display 3D si al unuia 2D rotativ. Totodata, poate fi folosit un sistem de oglinzi parabolice care sa proiecteze in aer imagini tridimensionale cu care utilizatorul sa poata interactiona. Dispozitivul va folosi senzori de trilaterare care vor monitoriza actiunile utilizatorului si vor permite sa acesta sa manipuleze hologramele”. Asa suna rezumatul depus la Oficiul American pentru Patente si Marci Inregistrate.
...un iPhone capabil sa redea holograme interactive, pe care utilizatorul sa le poata manipula"
Conceptul nu e nou. In 2010, Mozilla a propus un concept numit Seabird. Telefonul la care visa Mozilla era capabil sa proiecteze hologramele unui ecran respectiv tastaturi, oferind utilizatorilor posibilitatea de a accesa virtual functiile unui adevarat PC.


Chiar daca la inceput nu ne vom astepta sa vedem holograme proiectate ca-n Star Wars, tehnologia propusa de Apple va extinde display-ul clasic si, odata cu aceasta, va extinde si posibilitatile telefonului. De aici, doar imaginatia dezvoltatorilor de aplicatii va fi limita pentru ce vom putea face cu un astfel de telefon.

No comments:

Post a Comment