Wednesday, September 10, 2014

iPhone 6 Plus – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET si LANSARE pentru un iPhone cu ecran de 5.5 inch

iPhone 6 Plus este unul dintre cele doua terminale iPhone pe care compania Apple le-a anuntat in cursul acestei seri, terminalul avand exact aceleasi specificatii si design pe care le-am vazut in atatea ocazii pe diverse website-uri din China. In cele ce urmeaza voi discuta in detaliu despre noul terminal si tot ceea ce il face grozav, in opinia celor din Cupertino.

Click aici pentru a accesa magazinul online!

iPhone 6 Plus ecran

Dupa cum v-am spus deja mai sus, iPhone 6 Plus are un ecran de 5.5 inch, Apple folosind in continuare tehnologia LCD pentru el, insa de aceasta data a ales sa implementeze o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Oferind un aspect ratio 16:9, Apple nu spune cati pixeli per inch are dispozitivul, insa terminalul are un ecran intarit cu ion pentru a fi rezistent, dar din pacate nu este protejat cu sticla de safir asa cum s-a spus intr-o multitudine de zvonuri aparute pana acum.

Pentru ecran Apple foloseste terminologia Retina HD, aceasta avand rolul de a ne da de inteles ca rezolutia marita urmeaza sa ne ofere o experienta mai buna in timpul vizualizarii imaginilor. Noul ecran are cu 185% mai multi pixeli decat terminalul iPhone 5S, dar are si un modul de utilizare cu o singura mana despre care voi vorbi mai jos.




iPhone 6 Plus design

Dupa cum va asteptati deja, iPhone 6 Plus are acea carcasa din aluminiu cu marginile despartite de bucati de plastic, care sunt in practica antenele terminalului, marginile sale fiind acoperite de aceeasi carcasa, precum la iPhone 2G. Apple a mutat butonul Power in partea laterala dreapta a dispozitivului, a facut nou butoane de volum/Mute care sunt acum introduse in carcasa, camera terminalului fiind scoasa in exteriorul carcasei.

Partea buna este totusi ca iPhone 6 Plus are o grosime de doar 7.1 mm, asa ca este cu 0.5 mm mai subtire decat iPhone 5S, insa Apple nu a oferit detalii despre greutatea noului sau dispozitiv.








iPhone 6 Plus procesor, chip A8, co-procesor de miscare M8

In iPhone 6 Plus compania Apple a implementat un chip A8 produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, el oferind un spor de performanta de pana la 25%, dupa cum ati vazut deja in cursul acestei zile. Noul chip A8 este cu 13% mai mic decat chip-ul A7, este de 64 de biti, contine o placa grafica cu 50% mai rapida decat cea din iPhone 5S, si administreaza mult mai eficient energia. O inovatie implementata de catre Apple pentru acest dispozitiv este posibilitatea de a il utiliza pentru perioade lungi de timp fara ca el sa se supraincalzeasca excesiv, actualele chip-uri ale iDevice-urilor nefiind capabile de acest lucru.

In noul chip A8, regasim, desigur, si un co-procesor de miscare M8 care este capabil sa faca distinctia dintre miscarile utilizatorilor din timpul alergarii sau a plimbarii pe bicicleta. Noul chip M8 are inclus un barometru capabil sa ne spuna altitudinea la care ne aflam, el recunoscand inclusiv miscarile de urcare ale scarilor in interiorul cladirilor.

iPhone 6 Plus iOS 8

iPhone 6 Plus va avea aceleasi functii pe care le are iPhone 6 in iOS 8, iar aici vorbim desigur despre posibilitatea de a utiliza ecranul cu o singura mana. Apple a implementat un nou sistem care permite micsorarea interfetei de utilizator printr-o dubla apasare a butonului Home sau prin tragerea aplicatiilor din partea superioara in partea inferioara pentru a le micsora. Mai mult decat atat, terminalul poate fi utilizat in landscape modem in orice aplicatie, inclusiv in Springboard, exact precum o tableta iPad, aplicatiile afisand mai mult continut pentru noi.

Avand in vedere ca rezolutia ecranului a fost marita, Apple a implementat in iOS 8 un sistem inteligent de scalare a interfetei de utilizator, aceasta crescand in functie de marimea ecranului. Toate aplicatiile vor putea fi utilizate fara probleme pana cand dezvoltatorii le vor actualiza cu grafica pentru noua rezolutie, asa ca nu veti avea probleme in a folosi aplicatiile favorite ale App Store.

iPhone 6 Plus camera

In iPhone 6 Plus regasim aceeasi camera de 8 megapixeli din iPhone 5S, ea continand totusi un nou senzor de imagine, cu 1.5u pixeli si aperture f/2.2. Camera foloseste in continuare un stabilizator optic de imagine si are disponibil un true tone flash LED pentru iluminarea suprafetelor in care facem poze, imaginile inregistrate in timpul noptii urmand a avea o calitate mult mai buna, camera prelua cu pana la 81% mai multa lumina.

Pentru iPhone 6 Plus Apple a implementat si un nou procesor de imagine care ne permite sa facem focus, focus pixels, mult mai rapid in cadrul aplicatiei Camera, tehnologia reducand in acealsi timp si noise-ul pozelor. Apple a implementat deasemenea posibilitatea de a inregistra poze panoramice de pana la 43 de megapixeli, identificarea fetelor fiind mult mai rapida decat in trecut.

Camera principala este capabila sa inregistreze clipuri video in format 1080p la 30 sau 60 fps, iar in cazul clipurilor video slow motion putem face inregistrari la maxim 240 fps. In final Apple a implementat si un modul cinematic de inregistrare care ne va transforma in adevarati “regizori” fara a folosi aplicatii terte.

In partea frontala avem o noua camera FaceTime HD care are un senzor de imagine mai mare cu aperture f/2.2 care capteaza cu 81% mai multa lumina. Aplicatia camera va putea inregistra acum poze hrd single-shot folosind noua camera frontala si va putea face focus mai bun pe fetele noastre.




iPhone 6 Plus LTE si WiFi

Trecand acum la conectitivate, Apple sustine ca iPhone 6 Plus va fi compatibila cu peste 20 de benzi LTE de pe intregul glob, oferind viteze de navigare pe internet de pana la 150 Mbps. Mai mult decat atat, el va avea suport pentru VoLTE la oeratorii care au implementata tehnologia, deci nu si in Romania inca. Pe partea WiFi vorbim despre implementarea WiFi 802.11ac care va oferi viteze de pana la 3 ori mai mari pentru orice fel de task-uri dorim noi sa facem, cei de la Apple oferind inclusiv supor tpentru WiFi Calling la operatorii care au implementata aceasta tehnologie.

iPhone 6 Plus autonomie

Pe partea de autonomie, iPhone 6 Plus ofera un spor de performante de 20% sau mai mare pentru diverse task-uri si desi compania Apple nu a spus ce baterie a ascuns in interiorul terminalului, zvonuri aparute in ultimele luni indicau faptul ca el ar avea o baterie de 2915 mAh. Chiar daca cest lucru nu ar fi adevarat, iPhone 6 Plus ofera totusi o autonomie a bateriei mult mai buna decat iPhone 6, putand functiona pana la 24 de ore in cazul utilizarii pentru apeluri 3G.

iPhone 6 Plus lansare

iPhone 6 va fi pe data de 19 septembrie in SUA si o serie de tari de pe glob, preturile de contract din SUA ramanand neschimbate, Apple lansand inclusiv o versiune de 128 GB. Pe data de 12 septembrie va fi organizata o sesiune de precomenzi pentru ambele terminale, insa deocamdata nu se cunosc si tarile in care va fi lansat acest terminal.

iPhone 6 Plus Pret

In ceea ce priveste pretul iPhone 6 Plus lucrurile sunt similare precum in cazul iPhone 6, diferenta fiind data de pretul cu 100€ mai mare in cazul tuturor celor trei modele. Si in aceasta situatie compania Apple nu comercializeaza un iPhone 6 Plus cu 32 GB spatiu de stocare, iar preturile iPhone 6 Plus in Germania sunt urmatoarele :
  • iPhone 6 Plus 16 GB – 799€
  • iPhone 6 Plus 64 GB – 899€
  • iPhone 6 Plus 128 GB – 999€.

No comments:

Post a Comment