Monday, March 16, 2015

Lucruri pe care nu știai că le poți face cu un iPhone

ce-poti-face-cu-un-iphone-1170x644

Dacă ești fan declarat Apple, sunt șanse destul de mari să cunoști fiecare dispozitiv ca pe propriul buzunar. Poate că ești una dintre acele persoane care are întodeauna o soluție pregătită pentru orice problemă pe care alt utilizator Apple ar putea să o aibă.

Poate că ai avut toate iPhone-urile, de la 2G până la 6 Plus. Ei, cu toate astea, există o vagă posibilitate să îți fi scăpat niște mici trucuri pe care poți să le faci cu gadgetul tău.

Poți bloca numere și pune conversații pe mute

Sunt puține lucruri pe lume mai enervante decât grupurile de mesaje text, în care membrii vorbesc ore în șir despre…nimic, iar tu ești doar un martor pasiv, torturat de vibrațiile telefonului. Unul dintre ele este recepționarea mesajelor Spam.

Pentru a bloca un spammer care îți trimite mesaje text sau iMessages, pur și simplu deschide conversațiile și apasă butonul de Detaliii din partea superioară dreaptă. Apoi, apasă i-ul de lângă numărul de telefon și alege opțiunea “Block this Caller”.

Pentru conversații pe care vrei să le pui pe silențios fără a le bloca, apasă același buton de Detalii din partea superioară dreaptă a chatului și mută slide-ul din dreptul lui Do Not Disturb la dreapta.

Ce poți face cu un iPhone – Controlul prin mișcarea capului

Da, asta e una dintre cele mai amuzante și interesante opțiuni, în general necunoscută utilizatorului de rând. Pentru a o activa, tot ce ai de făcut este să intri în Setări, apoi: General>Accesibility>Switch Control.

Apasă pe Switches, apoi trebuie să introduci Camera ca sursă, să bifezi Left Head Movement și Siri ca System setting. Mai pe românește, vreau camera să mă urmărească, iar atunci când îmi scutur capul la stânga, vreau ca sistemul să o acceseze pe Siri.

Ajut-o pe Siri să pronunțe numele corect

Nu contestă nimeni faptul că Siri este foarte inteligentă și că mereu îți dă cele mai bune rezultate. Dar trebuie să recunoști că te irită puțin faptul că îți pocește numele. Ei bine, data viitoare când face asta, răspunde-i “you didn’t pronounce my name correctly”. Vei fi întrebat cum se pronunță corect și – tadaaam- de acum încolo nu vei mai întâmpina problema asta.

Ce poți face cu un iPhone – Poți obține o listă cu toate locurile în care ai fost

Știai că dacă nu dezactivezi această opțiune, iPhone-ul tău păstrează evidența tuturor locurilor în care ai fost?

Dacă vrei să vezi locurile pe care le vizitezi cel mai des, intră în Settings> Privacy> Location Services> System Services> Frequent Locations. Dacă te face să te simți inconfortabil și urmărit, poți dezactiva serviciul.

Poți folosi un buton fizic pentru a face fotografii

Nu e tocmai ceva inedit, dar sunt mulți oameni care nu știu de opțiunea asta, așa că merită menționată.

De acum încolo, când vrei să pozezi ceva sau pe cineva, poți apăsa butonul de volum. În felul ăsta, poți trăi o experiență mai apropiată de cea cu o cameră foto.

1 comment: